loading...

Fotogalerie "Pod vodou"

Pro ty, kteří to neví, pod vodou mizí barevné spektrum. Čim hlouběji jste, tím víc barev ze spektra zmizí. Proto jsou barvy do modra. Jinými slovy, čim zajímavější (hlouběji), tím méně a “modřeji” vidíte.

Cesty, Fotografie, Jordánsko 2016: Fotogalerie "Pod vodou"

Pro ty, kteří to neví, pod vodou mizí barevné spektrum. Čim hlouběji jste, tím víc barev ze spektra zmizí. Proto jsou barvy do modra. Jinými slovy, čim zajímavější (hlouběji), tím méně a “modřeji” vidíte.

Shrnuto do několika vět, Jordánsko má krásně čisté moře, bez žraloků a delfínů. Alespoň my jsme žádné neviděli. Na fotkách najdete tank bez motoru a vrak lodi. Pro mě je vcelku velkým zklamáním, že tam tank nespadnul při převozu a loď se nepotopila. Oboje je “pohozeno” do moře schválně jako atrakce pro potápěče. Ano, proto nemá tank motor a z lodi je pouze torzo.

Víc nemám co bych dodal, snad jenom, že to byl můj první ponor v moři. A netušil jsem, kolik ryb je pár desítek centimetrů pod hladinu. Další svět..


Mohlo by Vás také zajímat

Nový komentář

Protispamová ochrana

Comments

Buďte první, napište komentář!


Vítejte na Kerford.cz,

kam budu průběžně doplňovat příběhy z cest a s nimi související fotky a videa. Stránku jsem vytvořil v první řadě kvůli sobě, resp. kvůli schopnosti mé paměti zapomínat, takže to co zde najdete, je a bude zapisováno autenticky. Z tohoto důvodu je pravděpodobné, že narazíte na sprostá, či hrubá slova, nespisovné výrazy a fotky, které zobrazují realitu tohoto světa, jako je například nahota. Pokud s tím máte problém, raději tuto stránku opusťte. Ostatní z vás:

Pokračujte kliknutím na název článku

Kategorie

Život z perspektivy pitomce | All rights reserved | © 2024 | design & code by expectum.cz